Meituan Maicai accelererer udvidelsen, begynder Østkina-indgrebet, Dingdong Maicai står over for flere udfordringer

I oktober 2023 kom der nyheder om, at Meituan Maicai ville åbne et nyt knudepunkt i Hangzhou, hvilket markerer et væsentligt skridt siden Zhang Jings forfremmelse til Vice President for Meituan.

Midt i den fremherskende industritrend med at "overleve" er Meituan Maicai fortsat en af ​​de få virksomheder på lagerbanen med friske fødevarer, der opretholder en landsdækkende ekspansion.

Det forlyder, at Meituan Maicai i år allerede er gået ind i to nye byer, Suzhou og det snart åbnede Hangzhou, begge beliggende i det østlige Kina.

Til dato har Meituan Maicai etableret aktiviteter i otte byer, herunder Beijing, Langfang, Shanghai, Suzhou, Shenzhen, Guangzhou, Foshan og Wuhan.Dette indikerer, at Meituan Maicais layout dækker forskellige regioner, herunder Østkina, Sydkina, Nordkina og Centralkina.

Især er replikeringshastigheden af ​​Meituan Maicai ikke særlig hurtig og er relativt langsom sammenlignet med internetvirksomheder.Over flere års udvikling er Meituan Maicai udvidet til færre end ti byer, hvor Foshan og Guangzhou reelt betragtes som én by.

Nogle iagttagere mener således, at Meituan Maicais ekspansion til Hangzhou-markedet ikke er overraskende.

De påpeger dog også, at Meituan Maicai næppe hurtigt vil ekspandere landsdækkende på kort sigt, medmindre industrien gennemgår væsentlige ændringer, såsom faldet af andre store konkurrenter som Dingdong Maicai og Pupu Supermarket, hvilket ville accelerere Meituan Maicais ekspansion.

Derudover ligner Meituan Maicais tilgang til at åbne det nye Hangzhou-hub dets strategi på Suzhou-markedet, begge ledet af Shenzhen-teamet frem for Shanghai-teamet (Shenzhen-markedet er i øjeblikket et af de bedst præsterende blandt de otte byer).

På trods af dette er det fortsat en udfordring for Meituan Maicai at fortrænge Dingdong Maicai i det østlige Kina.Dingdong Maicai er særligt stærk i det østlige Kina, især i Shanghai og Suzhou, og har etableret visse lokale barrierer inden for friske fødevarer.På produktniveau, især med sine egne mærkeprodukter, har Dingdong Maicai vist relativt gode resultater i Østkina.

Markedsobservatører bemærker, "Det virker ikke let at skubbe Dingdong Maicai ud i øjeblikket.Selvom der er rygter fra Guangzhou- og Shenzhen-markederne om, at Dingdong Maicai overvejer at trække sig, er holdet fortsat meget stærkt i Østkina, især med en bruttomargin på 35 %."

Uvillig til at blive passivt angrebet har Dingdong Maicai også for nylig intensiveret sin indsats på Beijing-markedet.Beijing er ikke kun hovedkvarteret for Meituan Maicai, men også for JD.com.

Dingdong Maicai har allerede over 100 frontlager i Beijing og har udnævnt Yan Xianfu, som klarede sig godt på Jiangsu-markedet, som leder af Beijing-markedet.

Meituan Maicais nye åbninger i Hangzhou og Suzhou demonstrerer dens accelererende strategi til at "indgribe" på Dingdong Maicai.

Samtidig er en anden gigant, JD.com, også gået ind på det forreste varehusspor og tester vandet på Beijing-markedet.Markedsobservatører siger: "Som slutningen af ​​september var JD.com's lageråbningshastighed i Beijing langsommere end forventet, langt bagefter Meituan Maicai, der muligvis stødte på nogle problemer.Indtil videre har JD.com åbnet færre end 20 frontvarehuse på Beijing-markedet."

På dagens marked, uanset om det er inden for friske fødevarer eller andre industrier, kræver udvikling generelt en kombination af online og offline integration, der udnytter fordelene ved begge til at opgradere forretningsdriften og udvide industrien.

Sammenfattende accelererer Meituan Maicai sit nationale layout ved at åbne en ny hub i Hangzhou.Det er dog en udfordring at besejre Dingdong Maicai i Østkina på grund af sidstnævntes stærke præstationer og lokale fordele.Derudover skærper JD.com's indtog på Beijing-markedet med forreste varehuse konkurrencen.Efterhånden som industrien udvikler sig, og konkurrencen skærpes, vil e-handelsmarkedet for friske fødevarer fortsætte med at udvikle sig og transformere sig.


Indlægstid: 15-jul-2024